KENNIS IS   MACHT !
GOOGLE
WORD LID
INDEX/HOME CHAUFFEURSNIEUWS CHAUFFEURSBELANGEN
REGISTREREN
Share
Artikel van 2017
CALAIS 4.0  !!

In 1999 kwamen de eerste berichten over het immigratieprobleem rond Calais en werd het ook al snel duidelijk dat de instroom niet zou stoppen zonder ingrijpen van de regering.
De immigranten hadden/hebben niets te verliezen en deinzen voor niets terug om in hun ogen het “paradijs Engeland “ te bereiken.

Overheden zaten achterover in hun stoel en keken toe hoe er elke dag meer en meer mensen kwamen, zij zagen het probleem groeien en legden de taak neer bij de Eurotunnel.
Het bedrijf Euro Tunnel werd min of meer gedwongen om 8 miljoen euro te investeren aan extra beveiliging. Zo werden er 360 beveiligers opgeroepen om elke dag het terrein van 650 hectare te controleren en er werd een hoog hek geplaatst.

Intussen werd er niets gedaan aan het beveiligen van de routes voor de vrachtwagenchauffeurs,  terwijl chauffeurs verantwoordelijk werden gehouden als immigranten probeerden mee te reizen.

Op 1 april 2000 werden er boetes voor de chauffeurs ingevoerd (2200 euro) als er een illegaal persoon meereisde. Dit had in 2,5 maand tijd als resultaat dat er ruim 1,5 miljoen aan boetes werden uitgeschreven.

In 2008 is Facebook ontstaan en in een langzaam tempo kwamen daardoor meer berichten naar buiten van incidenten tot bedreigingen en aanvallen op vrachtwagenchauffeurs.
Overheden en organisaties hadden geen behoefte om tot actie over te gaan en dat is tot op heden nog steeds zo.

Doordat er steeds meer bekendheid komt over de aanhoudende problemen, op alle punten waar men een overtocht kan maken naar Engeland, wordt de omvang van het probleem steeds duidelijker.
Op 4 en 17 september 2014 doen de immigranten een aanval op het hek rond het terrein, waardoor het probleem “eindelijk” uitgebreid in het nieuws kwam en de Britten en de Fransen preventief samen gingen werken voor de overtochten van immigranten.

De routes voor de beroepschauffeurs werden echter buiten beschouwing gelaten en dit resulteerde tot steeds grotere problemen langs de snelwegen en gevaarlijke situaties naar de overtocht punten !
In december 2015 werden er 13 vrachtwagens met stenen bekogeld en in augustus 2016 werd een vrachtwagenchauffeur met een kettingzaag bedreigd.
Uiteindelijk op 20 juni 2017 valt de eerste dode en in juli 2017 wordt een chauffeur aangevallen en voor dood achtergelaten.

Transporteffect is zeer verontwaardigd dat dit probleem al 18 jaar aan de gang is en het een groot probleem vormt voor beroepschauffeurs die aan hun lot worden overgelaten.

Dit geldt niet alleen voor Calais maar natuurlijk ook voor meerdere punten.
Het aantal incidenten in heel Europa neemt ernstig toe en aangezien vrachtwagenchauffeurs door de politiek gestuurd worden naar speciale overnachtingplaatsen is het een walhalla geworden voor criminele organisaties.

Waar men vroeger bij een bedrijf veilig kon staan is dat nu in veel gevallen niet meer mogelijk. Voor beveiligde parkeerplaatsen worden hoge bedragen gevraagd en het is maar de vraag of een baas dit wil vergoeden aan een chauffeur.

Transporteffect vindt het ook onacceptabel dat Overheden en de Europese Commissie er in deze kwestie niet zijn voor de bevolking en wacht met actie ondernemen.  Zij blijven deze gevaarlijke situaties onderschatten voor ons als beroepschauffeur.

Transporteffect is ook van mening dat er eenheid moet komen, zodat we niet gezien worden als een “ subcultuur ” die niet serieus genomen wordt.

Op 29 augustus a.s. stopt de petitie voor “ Toenemend geweld en agressie tegen chauffeurs door illegale migranten; criminele bendes langs de snelwegen door Europa zorgen voor onveilige situaties voor de chauffeurs”.

Er zijn slechts zo’n 7200 mensen die de petitie getekend hebben, op 140.000 chauffeurs.
Transporteffect vindt dat iedereen die begaand is met zijn medemens, deze petitie moet tekenen, ongeacht of u nu op dit traject rijdt en/of u überhaupt chauffeur bent van beroep.

Wij zijn ook van mening dat dit het aangewezen moment is om een eenheid te vormen, zodat we in de toekomst meer stem krijgen in de samenleving, die eenheid moet er komen.

Hieronder verwijzen wij u naar een aantal video’s en de link voor het tekenen van de petitie.

Met vriendelijke groet,


Verslag EU petitie 2017