KENNIS IS   MACHT !
GOOGLE
WORD LID
INDEX/HOME CHAUFFEURSNIEUWS CHAUFFEURSBELANGEN
REGISTREREN
Share

04 augustus 2019

WEGDEEL AFSLUITEN BLIJFT ONGELOVELIJK MOEILIJK !

Hoe vaak horen we niet waarom een rood kruis ?
Hoe vaak horen we niet dat het rode kruis een fout in het systeem is, volgens de bestuurders !
Veelal wordt er zo gedacht om een ticket te hebben om een rood kruis te negeren.

Wij als vrachtwagenchauffeurs zitten veel op de weg en iedereen ziet het wel eens een keer, dat er weer een voertuig het rode kruis negeert.
De reden is vaak simpel, men denkt dat het nog wel gaat om even niet af te remmen en het langzamere verkeer in te halen al voor men zich ertussen moet wringen.
Ook zie je dat mensen te druk zijn met andere dingen in de wagen en dat men het gewoon te laat opmerkt en het niet ver van te voren zien.
Dit veroorzaakt dan een ketting reactie aan twijfel en paniek waardoor men er snel voor kiest om door te rijden en later probeert in te voegen.
Dat het levensgevaarlijk is voor hunzelf of de reden waarom de rode kruizen zichtbaar zijn, staat men op dat moment niet bij stil, is onze indruk.
Hoe vaak zien we niet in de kranten staan dat er een pijlwagen geraakt is, hoe vaak zien we niet spiegels op de weg liggen bij een afzetting ?
Dit komt naar onze indruk dat men te laat wil invoegen wat vaak niet meer mogelijk is omdat het verkeer als een harmonica in elkaar sluit.

Toch gaat het al zo ver dat men bewijzen van, “ een verticaal vlieggordijn moet uitrollen als een rood kruis aan gaat ”.

Het gevaar is enorm en niet alleen voor de bestuurder zelf, maar vaak voor de mensen waarvoor het rode kruis actief is !
Deze week kregen wij wederom foto’s binnen van onze bron en dit voertuig had maar liefst 3x een rood kruis genegeerd.
Het ging zelf zo ver dat er een keuze was of een pijlwagen raken of meerdere voertuigen om er tussen te komen.

Wonder boven wonder raakte niemand ernstig gewond !

Echter was het voor ons een reden om toch maar weer eens het punt onder de aandacht te brengen!
Dit jaar alleen al zijn er vele berichten van het negeren van een roodkruis en de boetes liggen al ver boven de duizend !

Hulpdiensten, wegwerkers en medewerkers van Rijkswaterstaat zijn geen figuren uit een computerspel en dit zijn echte mensen die graag ook na het werk bij hun gezin willen zijn !

Help mee als u ziet dat iemand door een roodkruis rijdt, begin in ieder geval massaal te claxonneren en wijs zo de bestuurder er op dat het niet stoer is om een rood kruis te negeren !

Tot slot een kleine fotocollage van de gevolgen die dit kan hebben en wij hopen hiermee gedachtes en bewust zijn te genereren met deze confrontatie.

Met vriendelijke groet,
Eerder artikel Rijkswaterstaat LID WORDEN EN ONS STEUNEN ( klikken )
Actie is ten einde